Aproximativ 800 de grenade din Primul Război Mondial au fost scoase la suprafaţă în ultimele două zile din depozitul subteran de muniţie neexplodată descoperit la Topliţa în timpul unor săpături la reţeaua de canalizare. Douăsprezece persoane din cinci locuinţe aflate în apropiere au fost evacuate preventiv pe timpul desfăşurării intervenţiei, dar s-au putut întoarce noaptea în casele lor. Misiunea pirotehniştilor va continua şi miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, echipele pirotehnice ale ISU Harghita şi USISU Ciolpani au continuat marţi, pentru a doua zi consecutiv, extragerea grenadelor iritante lacrimogene provenind din Primul Război Mondial descoperite în depozitul afşat la o adâncime de aproximativ patru metri.

Până în prezent, au fost scoase aproximativ 800 de grenade, care erau depozitate în lăzi, în fiecare ladă aflându-se 15 proiectile. Specialiştii au stabilit că grenadele sunt fie intacte, fie degradate, iar echipele pirotehnice vor continua şi miercuri operaţiunea de extragere a grenadelor. De asemenea, pompierii au intervenit pentru consolidarea malurilor.

Douăsprezece persoane aflate în cinci case situate în apropiere au fost evacuate preventiv pe timpul zilei, cât s-au desfăşurat lucrările de extragere a proiectilelor, acestea revenind noaptea în casele lor. Totodată, zona este păzită de jandarmi şi poliţişti.

Depozitul de municiţie a fost descoperit luni pe strada Mesteacănului din municipiul Topliţa, în urma unor lucrări de excavare pentru extinderea reţelei de canalizare, la o adâncime de aproximativ patru metri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.