Aproximativ 8 kilograme de obiecte din aur şi argint, preponderent bijuterii au fost confiscate de la mai multe case de amanet din Capitală din cauza nerespectării prevederilor legale referitoare la regimul metalelor preţioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 30 mai 2022, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului - Direcţia Metale preţioase, au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale de tip amanet, fiind depistată şi confiscată cantitatea de aproximativ 4 kg obiecte din argint in valoare de 124.000  lei si peste 4 kilograme de bijuterii din aur in valoare de 1.150.000 lei”, anunţă Poliţia Capitalei.

Motivele aplicării acestor măsuri au fost lipsa autorizaţiei de comercializare emisă de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, precum şi lipsa mărcii de stat, în conformitate cu prevederile OUG nr. 10 din 2018 privind regimul metalelor preţioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.