Poliţiştii de la transporturi au verificat peste 140 de taximetre din zona aeroporturilor internaţionale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, iar în numai două ore au dat aproape 50 de amenzi, în valoare de peste 12.000 de lei. De asemenea, au fost suspendate două permise auto şi două certificate de înmatriculare, pentru încălcarea legislaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţa Română, angajaţii Direcţiei de Poliţie Transporturi au desfăşurat o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale ”Henri Coandă” din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru depistarea persoanelor care transportă pasageri fără îndeplinirea prevederilor legale.

Pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 143 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au dat 47 de sancţiuni contravenţionale. Dintre abaterile constatate, 29 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 10 pentru încălcări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere”, se arată în comunicat.

Valoarea amenzilor este de 12.040 de lei.

De asemenea, au fost suspendate două permise de conducere şi două certificate de înmatriculare, poliţiştii anunţând că acţiunile desfăşurate pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.