Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Satu Mare au desfăşurat au depistat un cetăţean ucrainean care transporta aproximativ 250 kg de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, în valoare de aproximativ 3,1 milioane lei. Bărbatul nu a oprit la semnalele regulamentare, încercând sa evite verificarea autoturismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi a infracţionalităţii transfrontaliere. În urma acţiunii, pe raza localităţii Huta Certeze, jud. Satu Mare, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic pentru control un autoturism, înmatriculat în România. Şoferul a ignorat semnalele, şi-a continuat deplasarea, sens în care poliţiştii de frontieră au pornit imediat în urmărirea lui, fiind blocat de către maşinile echipajelor. În încercarea de a evita controlul, conducătorul auto a avariat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră şi s-a blocat în maşină”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au verificat autovehiculul şi au constatat că în portbagaj se aflau mai mulţi saci de rafie încărcaţi cu o cantitate semnificativă de pietre semipreţioase.

Persoana în cauză, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană, în vârstă de 31 de ani, şi bunurile depistate au fost duse la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în urma inventarierii au rezultat 11 saci care conţineau cantitatea de aproximativ 250 kg de material solid de culoare galben-maronie, asemănător chihlimbarului.

Materialul descoperit va fi trimis spre expertiză către Centrul Gemologic Român.
În cauză se efectuează cercetări pentru contrabandă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, şoferul ucrainean fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Cantitatea de aproximativ 250 kg de chihlimbar, în valoare estimată de 3,1 milioane lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.