Aproximativ 22 de adulţi şi copii din judeţul Mureş au ajuns, duminică după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au fost într-o excursie în judeţul Suceava, fiind cazaţi la un motel. Cina şi micul dejun au fost asigurate de o firmă de catering, informează Prefectura Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a fost informat, duminică, în jurul orei 14.30, că la Spitalul Judeţean Suceava - Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat aproximativ 22 persoane, minori şi adulţi, cu simptome de intoxicaţie alimentară.

Potrivit Prefecturii Suceava, în urma verificărilor autorităţile au stabilit că 26 de copii şi 14 adulţi, din judeţul Mureş, au mers în excursie în judeţul Suceava, cazându-se, în seara de 18 iunie 2016, la un motel din comuna Şcheia, iar cina şi micul dejun au fost asigurate de o firmă de catering din municipiul Suceava.

"După micul dejun, grupul s-a deplasat către Târgu Mureş, însă după aproximativ 10 kilometri o parte dintre copii şi adulţi au acuzat stări de greaţă şi vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată Unitate de Primiri Urgenţe", precizează Prefectura Suceava.

Aeeaşi sursă menţionează că, potrivit informaţiilor furnizate de DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultaţi zece copii şi 11 adulţi care prezentau stare de rău, greaţă şi vărsături. Aceştia sunt, în prezent, sub supraveghere medicală şi primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecţie alimentară în formă uşoară şi medie.

Conform autorităţilor sucevene, medicii estimează că duminică seară toate persoanele vor fi externate şi îşi vor putea continua drumul spre casă.

Trei inspectori ai DSP Suceava au mers la unitatea de cazare si la unitatea care a livrat masa pentru grupul din Mureş, pentru a recolta probe epidemiologice în scopul depistării cauzei toxiinfecţiei alimentare, mai infomrează Prefectura Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.