Aproximativ 10 milioane de ţigarete de contrabandă au fost descoperite într-un container sosit din Georgia în Portul Constanţa Sud Agigea, marfa fiind destinată unei firme din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT  Constanţa, împreună cu specialişti din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din Georgia, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti.

În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit aproximativ 10.000.000 de ţigarete, acestea fiind ridicate de autoritatea vamală.

De asemenea, la data de 30 aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut şase percheziţii domiciliare într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă, pe raza portului Constanţa Sud Agigea şi în judeţul Constanţa.

Astfel, poliţiştii au descoperit cinci laptopuri, trei computere, trei imprimante, stickuri de stocare, cinci telefoane mobile, dar şi înscrisuri constând în documente vamale şi comerciale.

Trei persoane au fost duse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime în vederea audierii.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, precum şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.