Poliţiştii au depistat, într-o săptămână, aproape şapte sute de şoferi care circulau pe drumurile publice din ţară sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, fiind constatate aproape 850 de infracţiuni. Acţiunea s-a desfăşurat în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Poliţiei Române, într-o singură săptămână, poliţiştii rutieri au constatat peste şapte sute de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Pe durata acţiunii, 2.246 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru combaterea accidentelor rutiere. 

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2017”, anunţă Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii au oprit în trafic peste 60.500 de autovehicule şi au constatat 699 de fapte de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi şapte fapte de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate şi 840 de infracţiuni, dintre care 676 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Unul dintre şoferii care circula sub influenţa drogurilor a fost depistat în Târgovişte. Şoferul, în vârstă de 22 de ani, circula pe strada Calea Câmpulung, din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive (THC pozitiv).

Un alt şofer, în vârstă de 20 de ani, care circula sub influenţa substanţelor psihoactive a fost depistat la Oradea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.