Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de viscol în Carpaţii Meridionali, la peste 1800 de metri altitudine de marţi seară până miercuri. De asemenea o averizare cod portocaliu de vânt şi de precipitaţii vizează Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali şi zone din Carpaţii Meridionali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un cod galben vizează perioada 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18, fiind anunţate intensificări susţinute ale vântului şi cantităţi importante de apă în zona montană.

”La munte, în Banat, Crişana, Maramureş, Dobrogea şi în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...75 km/h. În zona montană se vor acumula cantităţi de precipitaţii în general de 25...40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte”, precizează ANM.

Temporar va ploua şi în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...25 l/mp.

Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat şi în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate, conform ANM.

O avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, fenomenele vizate fiind intensificări puternice ale vântului, cantităţi însemnate de precipitaţii.

”La altitudini de peste 1800 m în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100...110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m şi 1800 m în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100...110 km/h) şi precipitaţii mixte.     Se vor acumula cantităţi însemnate de precipitaţii, de 30...50 l/mp şi izolat de peste 60...70 l/mp.    Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie)”, transmit meteorologii.

Din 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, este în vigoare o avertizare cod roşu de  viscol puternic la altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali

     ”La altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero”, subliniază ANM.

 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.