Un consilier superior de la Evidenţa Populaţiei Galaţi a fost trimis în judecată, în stare de libertate, fiind acuzat că a primit bani de la peste o sută de cetăţeni moldoveni care aveau nevoie de documente de identitate la schimbarea domiciliului în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat acte de urmărire penală şi au finalizat cercetările, astfel încât procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane, consilier superior în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2015 – 2017, funcţionara a primit, prin intermediul a două persoane, câte 100 de lei de la 116 cetăţeni moldoveni, pentru primirea, verificarea documentelor necesare pentru eliberarea cărţilor de identitate, precum şi pentru eliberarea acestora fără a verifica prezenţa proprietarului spaţiului de locuit menţionat în formularul tip “cerere pentru eliberarea actului de identitate”, ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.