Procurorii militari au declanşat o anchetă la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, judeţul Buzău, după ce un pilot de 36 de ani, venit la baza de la Boboc pentru cursuri de perfecţionare, a fost găsit mort in dormitorul în care era cazat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvănt al Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene Boboc, Adriana Alecu, pilotul de 36 de ani, care era căpitan de aviaţie, a fost găsit vineri mort în camera sa.

"Persoana nu este din unitatea noastră, era în vârstă de  36 de ani, venise la baza de la Boboc pentru cursuri de perfecţionare şi a fost găsit de către colegi decedat în camera sa", a declarat purtătorul de cuvant al Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene Boboc, Adriana Alecu.

Din primele date, militarul venise la Boboc de la Baza Aeriană Otopeni pentru un curs de perfecţionare, în scopul obţinerii gradului de maior.

Potrivit unor surse, de câteva zile căpitanul se plângea colegilor că nu se simte prea bine, iar vineri dimineaţă a fost găsit de către colegi mort în camera sa.

Trupul militarului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Sâmbătă, medicii vor face autopsia, care va arăta cauza exactă a morţii pilotului.

Ancheta va trebui să stabilească dacă pilotul suferea de vreo boală, iar aceasta nu a fost depistată în timpul unor controale medicale la care sunt supuşi piloţii militari sau a fost vorba despre o afecţiune ascunsă.

Surse din rândul anchetatorilor sustin că este exclusă varianta unei agresiuni sau ipoteza sinuciderii.

Cristian Vasilică a prezentat, în luna iunie a acestui an, mitingul aerian Bobas 2016 alături de Roxana Ciuhulescu.

La scurt timp de la anunţul morţii pilotului, Roxana Ciuhulescu a scris pe Facebook: "Mi-e greu să scriu, să exprim durerea asta... Împreună am trăit multe momente frumoase, am zburat, am râs, am făcut echipă şi acum...şi acum trebuie să ne spunem adio. Aviaţia militară ne-a unit şi ne-a făcut să vedem altfel lumea, mai frumoasă şi mai veselă. 
Bunul meu camarad Cristian Vasilică a zburat către cer. Dar aşa sunt ei, aviatorii. Ei nu mor, ei decolează, dar nu se mai întorc niciodată. Cer senin, prieten bun! O să-mi lipseşti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.