Procurorii arădeni au început o anchetă în Penitenciarul Arad, după ce un agent supraveghetor a fost atacat de un deţinut de 21 de ani, condamnat pentru tentativă de omor. Agresorul a folosit un ciob de sticlă cu care l-a rănit pe supraveghetor, pentru că acesta nu i-ar fi permis să iasă din celulă pentru a încerca să-şi procure ţigări de la alţi deţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Eduard Magold, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că agresiunea a avut loc în momentul în care un agent supraveghetor a deschis o celulă pentru ridicarea gunoiului menajer.

”În acel moment, unul dintre deţinuţi i-a cerut supraveghetorului să-i permită să iasă pe hol pentru a-şi procura ţigări de la alţi deţinuţi, dar nu i-a fost permis acest lucru. Deţinutul a devenit agresiv, l-a lovit pe supraveghetor şi a scos din buzunar un ciob pe sticlă, reuşind să-l rănească pe agent în zona braţelor şi pe faţă”, a declarat Magold.

Supraveghetorul a primit sprijin de la un alt deţinut, împreună blocând ieşirea agresorului din cameră.

Ulterior, echipa operativă specială a penitenciarului a intervenit şi l-a imobilizat pe deţinut, care continua să fie agresiv.

Supraveghetorul a primit îngrijiri medicale în penitenciar, rănile sale nefiind grave.

Deţinutul agresor are 21 de ani şi a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au început o anchetă în acest caz.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.