Jandarmeria Bucureşti anunţă, sâmbătă, că a aplicat patru amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei în urma protestului care a avut loc vineri, în zona Splaiului Independenţei, manifestaţia a fost organziată de AUR, la sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în semn de faţă de creşterea necontrolată a preţurilor RCA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referitor la adunarea publică de ieri, din zona Splaiului Independenţei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: Manifestaţia de protest nu a respectat prevederile de declarare şi avizare, conform Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere încălcările cadrului legal în vigoare şi refuzul cooperării cu forţele de ordine, manifestat prin blocarea traficului rutier, jandarmii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei”, anunţă, sâmbătă, Jandarmeria Bucureşti.

O sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată în baza prevederilor art. 26, alin 1, lit. a) care stipulează că reprezintă contravenţie organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise.

O a doua amendă, în valoare tot de 10.000 de lei, a fost dată în conformitate cu prevederile art. 26, alin 1, lit.c) care prevede sancţiuni pentru neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte în urma cărora adunarea publică îşi pierde caracterul paşnic şi civiliza.

Celelalte două amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei, au fost aplicate în conformitate cu prevederile art. 26, alin.1, lit. e), conform căruia constituie contravenţie instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice.

Oficialii Jandarmeriei precizează că în continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat legea.

”Pe această cale, recomandăm tuturor celor implicaţi să identifice căi de dialog şi exprimare a opiniilor într-un mod legal şi civilizat, care să nu afecteze securitatea şi drepturile celorlalţi membri ai comunităţii” precizează aceştia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.