Ambulanţele SMURD ajunse pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă au fost solicitate pentru o aeronavă aparţinând companiei Scandinavian Airlines, care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga - Rodos, şi nu pentru cea a KLM, care a aterizat de urgenţă în cursul dimineţii, acesta fiind al doilea incident petrecut marţi pe aeroportul bucureştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), marţi, la ora 10.00, o aeronavă Airbus A321 aparţinând companiei Scandinavian Airlines, care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga - Rodos, a solicitat aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive medicale, în condiţiile în care un pasager avea probleme respiratorii şi tensiune scăzută.

"După aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă, la ora 10.13, la bordul aeronavei a urcat echipajul medical al AIHCB, care a reuşit să stabilizeze pasagerul", a precizat sursa citată.

Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă nu a fost afectat de acest incident, desfăşurându-se în condiţii normale.

Tot marţi, o aeronavă Airbus A330 aparţinând companiei aeriene KLM şi care zbura pe ruta Kuweit City – Amsterdam a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă din cauza unor probleme tehnice, şi anume consum crescut de ulei la unul dintre motoare.

Imediat după anunţ, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgenţă, conform procedurilor standard, potrivit sursei citate.

Aeronava a aterizat în siguranţă, la ora 07.55. La bord se aflau 298 de pasageri şi echipajul, iar pasagerii urmau să fie debarcaţi pe Aeroportul Henri Coandă, mai spune sursa citată.

Compania aeriană va lua o decizie referitoare la continuarea zborului, potrivit CNAB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.