Autorităţile din judeţul Prahova, care vineri au făcut controale la pensiunea din staţiunea Azuga în care au fost cazaţi cei cinci copii duşi de urgenţă la spital, au descoperit grave nereguli în activitatea unităţii de cazare. Poliţiştii au dat două amenzi şi au deschis dosar penal pentru comercializare de produse alterate şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din judeţul Prahova, care vineri au făcut controale la pensiunea din staţiunea Azuga în care au fost cazaţi cei cinci copii duşi de urgenţă la spital, au descoperit grave nereguli în activitatea unităţii de cazare. Poliţiştii au dat două amenzi şi au deschis dosar penal pentru două infracţiuni.

Poliţiştii prahoveni au întocmit dosar penal pentru cele două infracţiuni privind comercializarea de produse alterate şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce cinci copii cazaţi la o pensiune din staţiunea Azuga au ajuns de urgenţă la spital, în noaptea de joi spre vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoartului de Poliţie Judeţean Prahova, Raluca Brezeanu.

În plus, poliţiştii au amendat pensiunea cu 3.000 de lei pentru că reprezentanţii acesteia nu au resectat obligaţia de a întocmi fişele de evidenţă a sosirilor şi plecărilor turiştilor, şi cu 1.000 de lei pentru contravenţia de nerespectare în unităţile de alimentaţie publică şi colectivă, în cazul meselor organizate, a obligaţiei de a păstra câte o probă din fiecare fel de mâncare servit timp de 48 de ore în spaţii frigorifice, în recipiente curate, acoperite şi etichetate.

în urma controalelor la pensiunea unde au fost cazaţi copiii, autorităţile au descoperit alimente alterate, expirate şi fără elemente de identificare, reprezentanţi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor afirmând că şi această isntituţie urmează a amenda pensiunea penru neregulile descoperite.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova au deschis anchete şi fac verificări pentru a stabili care sunt cauzele îmbolnăvirii celor cinci copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani care au ajuns de urgenţă la Spitalul din Sinaia, fiind diagnosticaţi cu enterocolită.

Cei cinci copii – un băiat de opt ani, unul de nouă ani, doi în vârstă de zece ani şi unul de unsprezece ani -  au fost duşi iniţial la camera de Primiri Urgenţe a Spitalului orăşenesc din Sinaia, iar de acolo medicii i-au transferat la Pediatrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.