Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a cerut explicaţii constructorului care se ocupă de reabilitarea spitalului de copii "Sfânta Maria" din Iaşi, după incidentul de vineri dimineaţă în care au fost semnalate degajări mari de fum în clădire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit lui Alexe, există indicii că situaţia ar fi fost provocată în zona în care se efectuau lucrări.

"Am fost permanent în legăură cu managerul spitalului care ne-a asigurat că nu a existat o situaţie de pericol pentru pacienţi şi personalul medical. Am cerut un punct de vedere de la constructorul care se ocupă de reabilitarea spitalului, întrucât sunt indicii că situaţia ar fi fost provocată în zona în care se efectuau lucrări. Existenţa unui şantier simultan cu activitatea medicală este o provocare, dar trebuie să evităm apariţia unor astfel de situaţii pe viitor. Siguranţa pacienţilor şi a personalului medical este prioritară", a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat vineri dimineaţă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi, după ce un apel la 112 semnala degajări de fum la primul etaj al unităţii sanitare.

200 de persoane, copii şi adulţi, au fost evacuate.

În urmă cu un an, spitalul a fost afectat de un incendiu, 30 de părinţi şi copii fiind evacuaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.