Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ a fost lichidat, sâmbătă dimineaţă, iar pompierii vor încerca să stabilească de la ce a pornit focul. Incendiul a afectat aproximativ o mie de metri pătraţi din acoperişul clădirii în care se află chiliile, ateliere, bucătăria şi sala de mese, arzând structura de lemn a acestuia. Pe circa jumătate din suprafaţă, acoperişul s-a prăbuşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate focarele de incendiu au fost lichidate. Rămân în continuare în supraveghere o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică de la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia”, au transmis, sâmbătă dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Porivit acestora, sâmbătă va fi stabilită cauza de izbucnire a incendiului, precum şi celelalte detalii legate de pagube.

Incendiul a afectat aproximativ o mie de metri pătraţi din acoperişul clădirii în care se află chiliile, ateliere, bucătăria şi sala de mese, arzând structura de lemn a acestuia. Pe circa jumătate din suprafaţă, acoperişul s-a prăbuşit.

Incendiul a izbucnit, vineri, şi s-amanifestat fără flacără, dar cu mari degajări de fum. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, atât din cauza zonei greu accesibile, cât şi din cauza cantităţii mari de vată minerală care a ars, degajând o radiaţie termică puternică.

Mănăstirea Râmeţ este unul dintre cele mai vechi aşezăminte călugăreşti din Transilvania, fiind declarată monument istoric. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.