Traficul rutier la ieşire din România către Bulgaria prin vama Giurgiu/Ruse este aglomerat, joi după amiază, autovehiculele aşteptând pentru a plăti taxa de drum pentru Bulgaria după ce autorităţile din ţara vecină au schimbat legea şi au decis ca plata acesteia să se facă doar la puncte amenajate în vamă. Şoferii de camioane ajung să stea aproape patru ore, taxa pentru aceste autovehicule făcându-se doar cu cardul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Giurgiu/Ruse este aglomerat, joi după amiază, şoferii de autovehicule fiind nevoiţi să aştepte în vamă pentru a plăti taxa de drum impusă de autorităţile din Bulgaria, măsură care a intrat în vigoare la 1 februarie.

Până acum, taxa de drum pentru Bulgaria putea fi achitată şi la agenţi economici, însă acum aceasta se plăteşte doar la puncte amenajate în vamă, după efectuarea controlului la intrarea pe teritoriul Bulgariei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La Ruse/Giurgiu au fost amenajate două astfel de puncte.

Cel mai mult trebuie să aştepte pentru a intra în Bulgaria şoferii de camioane. Conform portalului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare pentru autovehiculele de mare tonaj este, joi după amiază, în vama Giurgiu, de 220 de minute. Şoferii camioanelor pot plăti taxa doar cu cardul, iar ce care conduc autoturisme pot face plata în euro, leva sau cu un card bancar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.