Un agent de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Olt a fost destituit din Poliţie după ce a fost cercetat prealabil pentru o presupusă implicare într-un dosar penal privind infracţiuni de criminalitate organizată. În acest dosar, instrumentat sub coordonarea DIICOT Olt, au fost făcute percheziţii, inclusiv acasă la poliţist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Olt a anunţat, miercuri, că în urma parcurgerii procedurilor legale şi a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Olt a fost destituit din poliţie.
 
Conform sursei citate, motivul destituirii acestuia îl constituie săvârşirea abaterii disciplinare de "comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei", faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliţie, cercetare declanşată în urma apariţiei unor informaţii cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.
 
"Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către poliţişti din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la locuinţa lucrătorului de poliţie", arată Poliţia Olt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.