Cetăţeanul din Afganistan suspectat că a ucis un migrant în Timişoara a fost adus, vineri seară, în România din Grecia. El a ajuns la Bucureşti şi va fi transportat la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 9 iulie, o escortă a Poliţiei Române a adus în ţară un cetăţean afgan, urmărit la nivel internaţional, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor, la data de 19 aprilie 2021, în Timişoara, victimele fiind 2 cetăţeni afgani”, a anunţat, vineri seară, Poliţia Română.

Bărbatul a ajuns la Bucureşti şi va fi transportat la Timişoara. 

Poliţia Română a precizat că urmăritul, semnalat prin intermediul Sistemului de Informaţii Schengen, în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat în Grecia, la data de 17 iunie, ca urmare a valorificării informaţiilor furnizate de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi a schimbului de date şi informaţii dintre  Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi autorităţile poliţieneşti omoloage din Italia şi Grecia.

Ulterior, autorităţile judiciare elene  au dispus arestarea, în baza mandatului european de arestare şi predarea acestuia către România, în vederea continuării cercetărilor, în cadrul dosarului penal.

În data de 19 aprilie, în zona Gării de Nord din Timişoara a avut loc o răfuială între migranţi. În urma scandalului, un migrant din Afganistan a murit înjunghiat şi altul a fost rănit. Agresorul a reuşit ulterior să fugă din România, fiind dat în urmărire internaţională.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.