O aeronavă Wizz Air de la Bergamo, Italia, care urma să aterizeze pe aeroportul din Suceava, duminică la prânz, a fost redirecţionată pe aeroportul din Iaşi, din cauza viscolului, avionul încercând să aterizeze de două ori pe aeroportul sucevean, fără succes însă. Cursa retur Suceava - Bergamo, care urma să decoleze la ora 13.35, a fost anulată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul venea de la Bergamo şi urma să aterizeze pe aeroportul din Suceava la ora 13.05.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului sucevean, piloţii au încercat de două ori aterizarea, dar nu au reuşit să aducă la sol avionul în condiţii de siguranţă, din cauza vântului puternic.

"Echipajul a coborât la înălţimea de siguranţă, dar nu s-a putut ateriza, riscul era prea mare. Este vânt puternic şi viscol, rafalele ajung şi la 90 de kilometri pe oră. Pista este curăţată, nu sunt probleme cu zăpada, dar vizibilitatea este redusă”, a declarat pentru News.ro Petru Florescu, din cadrul Dispeceratului Aeroportului Suceava.

Aeronava Bergamo - Suceava a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din Iaşi, la ora 13.40.

Cursa retur Suceava - Bergamo, care urma să decoleze la ora 13.35 a fost anulată.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului din Suceava, duminică mai este programat un singur zbor, cel de la Bucureşti.

"La 22.30 ar trebui să aterizeze la Suceava cursa Tarom de la Otopeni. Să vedem cum va fi vremea”, a mai spus Petru Florescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.