Poliţiştii din Capitală au acţionat, marţi, pentru depistarea şoferilor care nu acordă prioritate pietonilor şi au reţinut, în trei ore, 95 de permise, fiind aplicate 144 de amenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 4 februarie a.c., în intervalul orar 16.00-19.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principale artere cu risc rutier ridicat din municipiul Bucureşti pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă obligaţia de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni. Totodată, acţiunea a avut scopul de a-i determina pe aceştia să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice”, a transmis, marţi seară Brigada Rutieră a Capitalei.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate un număr 144 de sancţiuni contraventionale, în valoare de peste 75.020 lei, şi au fost reţinute 95 permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public (85). Alte opt permise au fost reţinute pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Brigada Rutieră precizează că, în 2019,  au fost reţinute peste 8.900 de permise de conducere în vederea supendării exercitării dreptului a conduce pentru 30 zile pentru neacordarea de prioritate pietonilor.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.