A şaptea victimă a incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, un copil, a fost identificată cu ajutorul unor analize ADN, au declarat pentru News.ro surse din rândul salvatorilor. Acestea precizează că echipajele care se află în teren au mari dificultăţi în a distinge ce poate fi cadavrul unei persoane şi ce sunt resturi de obiecte şi lemn carbonizat, având în vedere că totul este distrus de foc. Între timp, în dosar au loc audieri, iar cercetarea se face in rem, faţă de fapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea de căutare a ultimei victime între ruinele rămase din Ferma Dacilor în urma incendiului devastator care a mistuit clădirea principală a pensiunii este extrem de dificilă, având în vedere că în zonă sunt doar resturi carbonizate, din care nu se distinge ce poate fi cadavrul unui om şi ce sunt materiale arse.

A şaptea victimă a incendiului, găsită miercuri dimineaţă după ore de căutări, a fost identificată cu ajutorul unor analize ADN, care au arătat că este vorba despre o persoană şi nu despre un obiect, au declarat pentru News.ro surse din rândul salvatorilor. De altfel, în cadrul anchetei procurorul de caz a dispus efectuarea de teste ADN pentru identificarea victimelor.

„S-au recoltat probe ADN de la toate victimele şi sunt identificate parţial”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Aceştia au precizat că „s-au audiat anumite persoane” în dosar iar cercetările au loc în continuare in rem, faţă de fapte, nu faţă de persoane. Ancheta vizează infracţiuni de distrugere, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit, miercuri dimineaţă, la pensiunea ferma Dacilor, din judeţul Prahova, afectată de un puternic incendiu. Şase trupuri carbonizate, inclusiv un copil, au fost găsite marţide către salvatori în pensiune.

În cazul celei de-a şasea victime carbonizate, nu se poate preciza dacă este adult sau minor,

Alte două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului. Pensiunea nu avea autorizaîie de securitate la incendiu.

De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise după incendiu, infracţiunile vizate fiind de ucidere din culpă şi distrugere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.