Zdob şi Zdub, Gândul Mâţei, Alex Calancea band & Guz şi Cuibul vor cânta la ediţia Centenar a concertului #dinBasarabia, care va avea loc pe 24 martie, la Arenele Romane din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut şi susţinut de Institutul Cultural Român, Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni şi Biroul Relaţii cu Diaspora al Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara - 27 martie 1918, potrivit organizatorilor.

Formaţia etno-rock Zdob şi Zdub, formată în 1994 în Republica Moldova, a susţinut concerte în peste 20 de ţări europene. Trupa a obţinut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 şi a cântat pe aceeaşi scenă cu artişti şi trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers şi Linkin Park.

Gândul Mâţei este o trupă de rock alternativ din Chişinău, înfiinţată în 1996, ce combină sonorităţi rock, punk, blues, cu influenţe din folclorul autohton românesc. Printre piesele care a consacrat grupul se numără „La Ciocana", „Liberty", „Proba Credinţei" şi „Nae". În cei 20 de ani de activitate, trupa a lansat cinci albume de studio.

Lupii este un nou proiect lansat de basistul şi producătorul muzical Alex Calancea, originar din Chişinău. Stilul muzical abordat este o fuziune între rock, trap şi folclor autentic şi cel urban.

Cuibul, formaţie acoustic-funk din Republica Moldova, a fost înfiinţată în 1991 de Igor Dîna, producătorul Zdob şi Zdub, şi reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentişti de seamă şi a solistei Lidia Scarlat.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro şi cost 50 de lei şi 60 de lei, până pe 23 martie, şi 60 şi 80 de lei, în ziua evenimentului şi la intrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.