Yoko Ono, văduva lui John Lennon, a fost recunoscută drept coautor al melodiei ”Imagine” cântată de John Lennon, cel mai cunoscut single semnat de muzicianul britanic, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de la lansarea piesei, în 1971, doar lui John Lennon i-au fost acordate drepturile de autor pentru această piesă, deşi Yoko Ono şi Phil Spector au fost producătorii ei.

”Imagine” a primit, miercuri, la New York, Centennial Song Award acordat în fiecare an de National Music Publishers Association. Cu această ocazie, David Israelite, CEO-ul organizaţiei, a anunţat că Ono va primi drepturi de autor pentru acest cântec, în acord cu dorinţa fostului său soţ.

La eveniment a fost difuzat şi un extras dintr-un interviu audio realizat în 1980 în care John Lennon spune că Yoko Ono merită să fie recunoscută drept coautor pentru ”influenţa şi inspiraţia” aduse cântecului.

”Dacă lucrurile erau diferite în 1971, astăzi sunt bucuros să spun că lucrurile s-au schimbat. Aşadar, în această seară am onoarea de a corecta registrul după 46 de ani şi de a o recunoaşte pe Yoko Ono drept coautor al cântecului «Imagine»”, a spus Israelite.

Sean Lennon, fiul lui Yoko Ono cu John Lennon, a marcat momentul prin publicarea unei fotografii pe contul său de Instagram, alături de mesajul ”cea mai mândră zi din viaţa mea”. Ea a adăugat că vestea a emoţionat-o pe mama sa şi a notat: ”Răbdarea este o virtute!”.

La evenimentul de miercuri, Patti şi Jesse Smith au interpretat piesa ”Imagine”.

La începutul acestui an, a fost anunţat că relaţia lui John Lennon (9 octombrie 1940 - 8 decembrie 1980) cu Yoko Ono va fi prezentată într-un film al cărui scenariu va fi semnat de Anthony McCarten, nominalizat la Oscar pentru lungmetrajul ”Teoria întregului/ The Theory of Everything”, şi care va fi produs de Yoko Ono, Michael De Luca (”The Social Network”, ”Moneyball”, ”Captain Phillips”) şi Josh Bratman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.