Cineastul american Woody Allen va realiza un al treilea film în Spania cu una dintre cele mai mari companii independente din Europa, Mediapro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceeaşi companie a cofinanţat şi coprodus „Vicky Cristina Barcelona” (2008), care a generat încasări de 96,4 milioane de dolari, şi „Midnight in Paris” (2011), care a generat încasări de 151,2 milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al companiei, care are birouri în 36 de ţări, a confirmat pentru Variety că Mediapro va produce următorul film al lui Allen. Proiectul se află în stadiu incipient.

Aparent, echipa lui Allen caută locaţii în Ţara Bascilor. Producători de la Mediapro s-au întâlnit cu Gipuzkoa Film Commission pentru a discuta posibilitatea de a filma în San Sebastian şi Gipuzkoa.

Allen este o figură populară pentru Festivalul de la San Sebastian, unde a primit Premio Donostia în 2004, când a deschis festivalul cu „Melinda and Melinda”. A revenit cu „Vicky Cristina Barcelona” şi a vizitat Spania de mai multe ori cu grupul lui New Orleans Jazz Band.

Cineastul este încă respectat ca artist şi susţinut de comunitatea creativă din Spania, dar şi din Franţa, în ciuda acuzaţiilor de abuz sexual relansate de fiica vitregă Dylan Farrow.

Într-un comunicat, Mediapro a transmis că are „o relaţie de 10 ani cu domnul Allen şi, ca toate proiectele pe care le producem, judecăm creatorii după munca lor”.

Toamna trecută, actorul Javier Bardem, care a făcut parte din distribuţia „Vicky Cristina Barcelona”, şi-a exprimat susţinerea faţă de regizor, cu care a spus că „aş lucra şi mâine”. Declaraţia lui, făcută la festivalul Lumière, a fost primită cu aplauze.

În urmă cu câteva săptămâni, Woody Allen a dat în judecată Amazon, cerând 68 de milioane de dolari, pentru că aceasta a anulat contractul de producţie şi distribuţie a patru filme ale lui. Amazon nu va mai lansa cel mai recent film al lui Allen, „A Rainy Day in New York”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.