Wolf Alice, Arlo Parks, Mogwai şi Celeste se numără între artiştii incluşi pe lista scurtă a Mercury Prize pentru albumul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăsprezece albume au rămas în cursă pentru prestigiosul premiu britanic.

Trupa Wolf Alice, care a câştigat în 2018, este acum pe listă cu al treilea album, „Blue Weekend”.

Alţi nominalizaţi sunt Ghetts şi Laura Mvula, în timp ce Berwyn este primul artist selectat cu un mixtape.

Mai puţin formale ca un album tradiţional, mixtape-urile de regulă servesc ca prezentare a unui nou artist sau marchează pauza dintre două albume majore, cum au făcut Drake şi Kanye West.

Berwyn Dubois este recunoscut de comitetul Mercury pentru debutul „Demotape/Vega”, care a fost înregistrat în dormitorul său în urmă cu trei ani şi a fost lansat în septembrie 2020.

Între nominalizaţi se află şi Sault, colectiv de muzicieni care şi-au păstrat anonimatul şi care au lansat sub acest nume două albume anul trecut, reflectând protestele la nivel global faţă de brutalitatea poliţiei în cazul persoanelor afro-americane.

Al doilea disc al colectivului, „Untitled (Rise)”, a fost selectat de comitet.

Patru dintre cele 12 discuri selectate sunt instrumentale sau predominant instrumentale, fapt care reflectă schimbarea obiceiurilor de ascultare în timpul pandemiei.

Trupa scoţiană post-rock Mogwai a fost nominalizată prima dată - pentru al zecelea album, „As The Love Continues”, de asemenea în mare parte instrumental.

Câştigătorul premiului în valoare de 25.000 de lire sterline va fi anunţat pe 9 septembrie în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra.

Cântăreţul şi compozitorul Michael Kiwanuka a fost desemnat câştigătorul Mercury Prize 2020 pentru cel de-al treilea album al său, „Kiwanuka”, în care explorează teme precum credinţa şi drepturile civile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.