Celebrul ursuleţ Winnie the Pooh, care ”împlineşte” în 2016 vârsta de 90 de ani, şi-a petrecut această aniversare, într-un nou volum de benzi desenate, alături de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, născută la rândul ei tot în anul 1926. Noul episod din această serie ilustrată a fost publicat online, pe 25 mai, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest nou episod, celebrul ursuleţ a pornit într-o nouă escapadă prin Londra. Winnie, un urs maliţios şi gurmand, puţin naiv dar înzestrat cu o inimă mare, născut din imaginaţia scriitorului britanic Alan Alexander Milne, este însoţit de bunii lui prieteni, Piglet, Roo şi Eeyore, într-o nouă călătorie extraordinară.

Noua carte, care se intitulează ”Winnie the Pooh şi aniversarea regală”, este disponibilă spre lecturare - cu acces gratuit -, începând din 25 mai, pe site-ul oficial al grupului Disney. 

Noul volum, semnat de Jane Riordan şi ilustrat de Mark Burgess, a fost scris special pentru a sărbători cei 90 de ani de existenţă ai acestui personaj de ficţiune, dar şi în onoarea reginei Elizabeth a II-a, care a împlinit şi ea în 2016 tot vârsta de 90 de ani. 

Povestea începe cu sosirea ursuleţului Winnie la Palatul Buckingham, într-un autobuz imperial. Winnie reuşeşte să se strecoare prin mulţime şi să ajungă până în faţa reginei. În faţa palatului, Elizabeth a II-a, cu palton şi pălărie roşii şi un buchet de flori în mâini, îl ascultă, cu emoţie, pe ursuleţul Winnie care recită o poezie, în faţa unei mulţimi de oameni emoţionaţe.

Un băieţel care o însoţeşte pe suverană - şi care seamănă foarte bine cu prinţul George, strănepotul reginei Elizabeth a II-a -, primeşte în dar un balon roşu din partea personajului Piglet.

Winnie şi Piglet au chiar şansa de a petrece câteva momente în compania prinţului George, care pleacă apoi spre părinţii lui, ţinând în mână balonul primit de la Piglet.

Ursuleţul Winnie the Pooh este un personaj creat de scriitorul britanic Alan Alexander Milne. Prima colecţie de povestiri cu acest personaj a fost ”Winnie-the-Pooh” (1926), urmată de volumul ”The House at Pooh Corner” (1928). De asemenea, A.A. Milne a inclus un poem dedicat acestui ursuleţ într-un volum de versuri pentru copii ”When We Were Very Young” (1924) şi alte câteva în volumul ”Now We Are Six” (1927). Toate cele patru volume au fost ilustrate de E.H. Shepard. 

Poveştile cu ursuleţul Winnie the Pooh au fost traduse în multe limbi, inclusiv în latină - ”Winnie ille Pu”, scris de Alexander Lenard -, publicat în 1958. În anul 1960, ”Winnie ille Pu” a devenit prima carte în limba latină care a intrat pe lista de bestselleruri publicată de The New York Times. 

Grupul Disney a adaptat poveştile cu Winnie the Pooh într-o serie de lungmetraje şi seriale animate, care au pus bazele uneia dintre cele mai de succes francize ale companiei americane. În cele mai populare ecranizări pentru marele ecran, vocea ursuleţului Winnie a fost asigurată de actori precum Sterling Holloway, Hal Smith şi Jim Cummings - în limba engleză - şi Efgheni Leonov - în limba rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.