Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a spus că lui Will Smith i s-a cerut să plece de la gala Oscar, care a avut loc duminică seară la Dolby Theater, după ce l-a lovit pe Chris Rock, dar a refuzat, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul guvernatorilor Academiei, care s-a reunit miercuri, a declarat că a iniţiat, de asemenea, proceduri disciplinare împotriva lui Smith pentru încălcări ale standardelor de conduită ale organizaţiei. 

Actorul l-a pălmuit pe Chris Rock după o glumă despre soţia sa, Jada Pinkett Smith, care a râs de tunsoarea ei. Pinkett Smith a vorbit deschis despre căderea părului cauzată de alopecie.

Mulţi s-au întrebat de ce lui Smith - care minute mai târziu a primit ovaţii în picioare după ce a câştigat premiul pentru cel mai bun actor - i s-a permis să rămână în primul rând la Premiile Academiei după incident. Miercuri, Academia a sugerat că a încercat să-l scoată pe actor din sală.

„Lucrurile s-au desfăşurat într-un mod pe care nu l-am fi putut anticipa”, a spus Academia. „Deşi am dori să clarificăm că domnul Smith a fost rugat să părăsească ceremonia şi a refuzat, recunoaştem, de asemenea, că am fi putut gestiona situaţia diferit”. 

Academia a spus că Smith va avea ocazia să se apere într-un răspuns scris înainte de reuniunea consiliului pe 18 aprilie. Academia a spus că măsurile disciplinare pentru Smith ar putea include suspendarea, expulzarea sau alte sancţiuni.

„Academia nu acceptă violenţa sub nicio formă. În această seară suntem încântaţi să sărbătorim câştigătorii noştri a 94-a premii Oscar, care merită acest moment de recunoaştere din partea colegilor lor şi a iubitorilor de film din întreaga lume”, a transmis Academia într-un comunicat.

„Acţiunile domnului Smith la cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar au fost un eveniment profund şocant şi traumatizant la care să fii martor în persoană şi la televizor”, a spus Academia. „Domnule Rock, ne cerem scuze pentru ceea ce aţi trăit pe scena noastră şi vă mulţumim pentru rezistenţa dumneavoastră în acel moment. De asemenea, ne cerem scuze nominalizaţilor, oaspeţilor şi telespectatorilor noştri pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul a ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment de sărbătoare”. 

Hollywood-ul a reacţionat pe reţelele de socializare, de la glume la mesaje sobre.

„Am fost dezgustat”, i-a declarat Jim Carrey lui Gayle King (prin intermediul HuffPost). „Am fost dezgustat de ovaţii. Hollywood-ul este pur şi simplu lipsit de coloană vertebrală şi mi s-a părut că acesta este un indiciu clar că nu mai suntem clubul cool”. 

Într-un interviu cu Ellen DeGeneres, programat să fie difuzat joi, Wanda Sykes, co-prezentatoare a galei, a spus că lui Smith nu ar fi trebuit să i se permită să rămână în sală şi să-şi accepte premiul.

„Am crezut că este un spectacol grozav până când a luat o turnură ciudată, neaşteptată”, a spus Billy Eichner.

Minnie Driver a reacţionat la momentul Smith/ Rock: „A fost profund personal. Eram cu toţii la curent cu... emoţiile care se accentuează. Sper cu adevărat că se vor remedia mai târziu. Este greu să urmăreşti durerea cuiva aşa”.

„Să vă spun ceva, este o practică urâtă să urci pe scenă şi să ataci fizic un actor. Acum, cu toţii ne vom îngrijora 'cine va fi următorul Will Smith' în cluburile de comedie şi teatre”, a spus Kathy Griffin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.