Cântăreţul grime Wiley a prezentat scuze pentru mesajele antisemite publicate pe reţelele de socializare şi, într-un interviu acordat miercuri, a subliniat că nu este rasist. În plus, el va înapoia Guvernului britanic distincţia primită în 2018 pentru contribuţia sa la industria muzicii, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conturile de Twitter, Facebook şi Instagram ale britanicului au fost suspendate în urma unui şir de remarci antisemite. El susţinea că evreii, sistematic, au exploatat artiştii de culoare în industria muzicală după modelul din timpul sclaviei.

Wiley a explicat că a avut o neînţelegere cu managerul lui evreu şi că va înapoia distincţia primită de la Guvernul britanic în 2018 pentru contribuţia la muzică.

„Vreau să mă scuz pentru că am generalizat”, a declarat el pentru Sky News. „Comentariile mele nu ar fi trebuit direcţionate către toţi evreii. Vreau să mă scuz pentru comentariile care au fost privite ca antisemite”.

Cântăreţul în vârstă de 41 de ani, pe numele real Richard Cowie, a devenit cunoscut în 2012 şi a avut mai multe single-uri care au ajuns în top 10 în Marea Britanie.

John Woolf, managerul lui, care este evreu, a spus că nu îl va mai reprezenta. 

Wiley a mai afirmat: „Nu sunt rasist. Sunt om de afaceri. Problema trebuia să rămână între mine şi managerul meu. Înţeleg asta”.

Comentariile lui publicate săptămâna trecută au atras numeroase critici, inclusiv din partea ministrului britanic de Interne, Priti Patel, care a cerut Twitter şi Instagram să explice de ce comentariile antisemite ale rapperului Wiley au rămas pe platformele sale de socializare atât de mult timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.