Regizorul şi scenaristul Vittorio Taviani, unul dintre maeştrii cinematografiei italiene, a murit la vârsta de 88 de ani, după o suferinţă îndelungată, şi va ffi incinerat într-o ceremonie privată, a anunţat fiica sa, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vittorio Taviani şi fratele său, Paolo, în vârstă de 87 de ani, au devenit cunoscuţi în Italia în anii 1960, şi şi-au lansat ultimul lor film în anul 2017 – „Una questione privata”.

Unul dintre filmele lor, „Padre Padrone”, a câştigat trofeul Palme D'Or la Cannes în anul 1977, iar în 2012, docudrama „Caesar Must Die” a câştigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

Vittorio Taviani a început să studieze la Facultatea de Drept de la Universitatea din Pisa, dar a renunţat ulterior, după ce a devenit interesat de cinematografie.

Fraţii Taviani au scris şi au regizat scurtmetraje şi au produs primul lor lungmetraj în anul 1962. Cei doi şi-au continuat parteneriatul. Ei obişnuiau să regizeze împreună, alternând scenele – în timp ce unul regiza, celălalt supraveghea.

Ziarul The Repubblica a scris că cei doi maeştri ai cinematografiei italiene, au narat istoria, realitatea şi contradicţiile din Italia, încă din anii 1960.

Parteneriatul celor doi fraţi a fost atât de apropiat, încât actorul italian Marcello Mastroianni i-a numit „Paolovittorio”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.