Berlinala, festivalul de film de la Berlin organizat în mod obişnuit la începutul lunii februarie, a fost amânat în martie iar competiţia va avea loc online din cauza pandemiei de Covid-19, au anunţat vineri organizatorii, citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 71-a ediţie a Berlinalei va avea loc în "două etape", cu o competiţie online şi atribuirea premiilor în martie, precum şi proiecţii deschise publicului în luna iunie, au precizat cei doi directori ai festivalului într-un comunicat. 

"Odată cu schimbarea formatului festivalului în 2021, vom avea şansa de a proteja sănătatea tuturor invitaţilor şi să sprijinim restartul industriei de film", a declarat directorul executiv al Festivalului, Mariette Rissenbeek. 

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin anunţaseră anul acesta, în martie, că ediţia de anul viitor va avea loc între 11 şi 21 februarie. 

România a fost reprezentată, la ediţia din acest an, de trei producţii: „Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, şi „Ieşirea trenurilor din gară”, de Radu Jude şi Adrian Cioflâncă, selectate în competiţia Forum, şi „Malmkrog”, de Cristi Puiu, în competiţia Encounters, aflată la prima ediţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.