Vila din Los Angeles în care muzicianul Frank Zappa a locuit şi a compus majoritatea albumelor sale a fost pusă în vânzare, joi, contra sumei de 5,4 milioane de dolari, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acel complex rezidenţial, ce are o suprafaţă de peste 750 de metri, aflat în Laurel Canyon din Los Angeles, include o piscină şi o vilă cu şapte dormitoare. Clădirea a fost pusă în vânzare de copiii muzicianului Frank Zappa. 

Frank Zappa a locuit în această casă de pe Woodrow Wilson Drive alături de familia sa din 1968 şi până la moartea lui, provocată de un cancer de prostată, în 1993. 

Complexul rezidenţial include şi două case pentru oaspeţi, un teren de tenis acoperit, dar şi celebrul Utility Muffin Research Kitchen, studioul în care Frank Zappa a înregistrat cele mai multe dintre albumele sale jazz-rock şi rock-simfonic. 

Reşedinţa include şi ”The Vault”, o cameră amenajată în pivniţă, unde muzicianul a depozitat înregistrări audio inedite ale sale - cu durate de câteva sute de ore - ce nu au fost lansate niciodată, înregistrări video şi diverse obiecte familiale. 

Vila a fost pusă în vânzare într-o perioadă marcată de neînţelegeri între cei patru copii ai muzicianului Frank Zappa, care au izbucnit după moartea mamei lor, Gail, în octombrie 2015. Controlul asupra fondului ce administrează averea familiei Zappa a fost predat fraţilor mai tineri, Ahmet şi Diva, în timp ce fraţii mai mari, Dweezil şi Moon, au rămas doar cu calitatea de beneficiari ai fondului. 

Cei patru fraţi s-au certat şi în privinţa unui documentar dedicat tatălui lor, finanţat prin platforma Kickstarter, regizat de Alex Winter. Ahmer şi Diva au sprijinit acest proiect, în timp ce Dweezil şi Moon s-au împotrivit. 

Campania de strângere de fonduri pe platforma de finanţare participativă Kickstarter şi-a atins obiectivul şi a reuşit să adune 1 milion de dolari din donaţii. Regizorul Alex Winter va coordona şi operaţiunile de arhivare şi conservare a înregistrărilor cu Frank Zappa care sunt depozitate în subsolul vilei artistului. 

Frank Zappa (21 decembrie 1940 -  4 decembrie 1993) a fost un compozitor şi multi-instrumentist autodidact, aranjor şi producător muzical. A lansat peste 60 de albume şi a apărut în câteva filme. Frank Zappa a debutat cu albumul ”Freak Out!”, în 1966, lansând un stil muzical avangardist, care aducea laolaltă teme orchestrale, cu schimbări ritmice abrupte şi sonorităţi electronice. Împreună cu grupul său, Mothers of Invention, a mai lansat, între anii 1967 - 1969, “Absolutely Free”, “Lumpy Gravy”, “Cruising With Ruben and the Jets” şi “Uncle Meat”. Până în 1975, când a început să performeze sub nume propriu, noua formulă a grupului a înregistrat, între altele, discurile “Burnt Weeny Sandwich”, “Weasels Ripped My Flesh”, “200 Motels”, “Just Another Band From L.A.” şi “The Grand Wazoo”. Frank Zappa a fost un avocat al libertăţii de exprimare, autoeducaţiei, activismului politic şi al desfiinţării cenzurii. Postum, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 1995, şi a primit un premiu Grammy, în 1997, pentru întreaga activitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.