Isabella Lövin, vicepremierul Suediei, a publicat pe Facebook o imagine ce pare să parodieze o fotografie oficială dată publicităţii de Casa Albă care îl prezintă pe Donald Trump în momentul semnării unui ordin executiv împotriva avorturilor, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Isabella Lövin, care deţine şi funcţia de ministru al Mediului, a publicat pe contul ei de Facebook o fotografie ce o arată în timp ce semnează un decret guvernamental, înconjurată de şapte colege din guvernul suedez.

Imaginea în cauză a generat comparaţii cu o fotografie devenită celebră, ce îl prezintă pe Donald Trump în timp ce semna la Casa Albă o lege antiavort şi în care nu apare nicio femeie.

În doar câteva ore după publicarea, fotografia vicepremierului suedez a generat câteva mii de Like-uri şi a fost intens distribuită pe Facebook.

”Minunată fotografie! Sper că o vei trimite acelui om aflat de cealalată parte a oceanului”, a scris unul dintre utilizatorii acestei reţele de socializare.

”Să facem planeta minunată din nou!”, a scris un alt utilizator.

Utilizatoarea Kimini Delfos a publicat un mesaj în care a spus că o astfel de imagine nu ar trebui să genereze astfel de reacţii, sugerând că oamenii ”ar trebui să se calmeze”.

”De ce este atât de dificil să vezi o fotografie în care apar doar femei şi nu este dificil să vezi o fotografie în care apar doar bărbaţi?”, a scris ea.

La scurt timp după aceea, utilizatorii reţelei de socializare Twitter au început să laude fotografia publicată de Isabella Lövin, pe care au descris-o ca pe o ”ironie” al politicienei suedez la adresa lui Donald Trump.

”Îmi place foarte mult felul în care vicepremierul Suediei l-a ironizat pe Donald Trump într-o fotografie oficială realizată în momentul semnării unei legi în domeniul încălzirii globale”, a scris pe Twitter utilizatorul Ian Sinkins.

Comparaţiile vizează o imagine publicată luna trecută de Casa Albă, în care Donald Trump a fost fotografiat în timp ce semna un ordin executiv care interzice alocarea de fonduri federale unor asociaţii internaţionale care sprijină avorturile sau oferă populaţiei informaţii despre avorturi.

Fotografia în cauză, în care Donald Trump apare înconjurat doar de bărbaţi, a fost ridiculizată pe reţelele de socializare.

Vineri, după ce a semnat noua lege privind încălzirea globale, vicepremierul suedez Isabella Lövin le-a îndemnat pe celelalte ţări din Europa să îşi asume rolul de lider în cadrul acţiunilor ce privesc limitarea efectelor generate de încălzirea globală, deoarece ”Statele Unite nu se mai află aici printre noi pentru a ne conduce”.

Noua lege suedeză a fixat noi obiective pe termen lung în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi este obligatorie pentru următoarele guverne ale acestui stat scandinav.

Isabella Lövin a spus că Suedia vrea să dea un exemplu într-o perioadă în care ”scepticii în privinţa încălzirii globale câştigă din nou şi ajung cu adevărat la putere pe plan mondial”.

Donald Trump, care a spus în campania electorală că încălzirea globală este ”o farsă”, a generat numeroase speculaţii în presă, potrivit cărora ar intenţiona să retragă Statele Unite din Acordul de la Paris pentru climă, un acord internaţional ce a fost semnat de numeroase state ale lumii cu scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră şi pentru a limita creşterea temperaturii globale pe Terra.

Guvernul Suediei, care afirmă că este ”primul guvern feminist din lume”, a dat publicităţii şi o declaraţie în care a spus că egalitatea de gen reprezintă una dintre priorităţile sale ”centrale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.