„Vice” al lui Adam McKay, despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale în rol principal, a fost desemnat cel mai bun film la Capri, Hollywood Fest, care s-a încheiat pe 2 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul biografic a primit patru trofee în total - „cel mai bun film”, „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Amy Adams), „cel mai bun montaj” şi „cel mai bun machiaj/ coafură”.

La cea de-a 23-a ediţie a festivalului, mexicanul Alfonso Cuaron a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru „Roma”. Lungmetrajul a primit şi trofeul pentru „cel mai bun film într-o limbă străină” şi „cea mai bună scenografie”.

„A Star is Born” al lui Bradley Cooper a fost recompensat cu trei trofee - „cel mai bun montaj de sunet”, „cel mai bun mixaj sonor” şi „cel mai bun cântec original” („Shallow”).

Actorii din „The Wife” au fost premiaţi la categoriile „rol principal” - Glenn Close şi „rol secundar” - Jonathan Pryce.

Cel mai bun actor într-un rol principal a fost desemnat Marcello Fonte, pentru interpretarea din „Dogman” al lui Matteo Garrone. El a primit, pentru acelaşi rol, premii la Cannes şi European Film Awards.

Cel mai bun scenariu original a fost considerat „Green Book” (scris de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly), iar cea mai bună adaptare, „BlacKkKlansman” (Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willlmott şi Spike Lee, pe baza cărţii scrise de Ron Stallworth).

„First Man”, regizat de Damien Chazelle, a fost premiat pentru „cele mai bune efecte vizuale” şi „cea mai bună coloană sonoră”.

Lungmetrajul „Ralph Breaks the Internet” a primit trofeul categoriei „cea mai bună animaţie”, iar „Free Solo”, al categoriei „cel mai bun documentar”. „Cold War” a fost premiat pentru imagine şi „Mary Poppins Returns”, pentru costume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.