Organizaţii ale distribuitorilor de film din Italia ANEC (Associazione Nazionale Esercenti Cinema) şi ANEM (Associazione Nazionale Esercenti Multiplex) contestă lansarea simultană a filmelor Netflix din selecţia Festivalului de la Veneţia pe platforma de streaming şi în cinematografe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia lor, transmis printr-un comunicat de presă, este asemănătoare celei a distribuitorilor francezi de film, în legătură cu Festivalul de la Cannes. 

Anul acesta, la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, şase producţii Netflix au fost selectate: „22 July”, „Roma” şi „The Ballad of Buster Scruggs” (în competiţia oficială), „On My Skin” (Orizzonti), „The Other Side of the Wind” şi „They'll Love Me When I'm Dead” (proiecţii speciale în afara competiţiei).

După prezentarea lineup-ului festivalului într-o conferinţă care a avut loc la Roma, directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, a spus că munca lui a fost de programare a evenimentului, nu de distribuţie.

„Nu văd niciun motiv să exclud din competiţia festivalului un film de Cuaron sau semnat de fraţii Coen doar pentru că sunt produse de Netflix. În Franţa, legea este diferită, dar, din fericire, aici nu avem astfel de probleme”, a spus el.

Distribuitorii de film, de cealaltă parte, se simt excluşi din această discuţie.

În comunicatul comun este susţinut faptul că doar o parte dintre cei implicaţi vor avea de beneficiat, în detrimentul altor actori. Comunicatul pare să fie răspuns la planificarea de lansare, atât în cinematografe cât şi pe platforma Netflix, a filmului italian „On My Skin/ Sulla mia pelle” pe 12 septembrie, după încheierea festivalului.

Filmul regizat de Alessio Cremonini va deschide secţiunea Orizzonti şi deja se bucură de critici favorabile.

După ce anul acesta Festivalul de Film de la Cannes nu a mai acceptat în competiţii producţii Netflix, dacă acestea nu urmau să fie lansate în cinematografele din Franţa, organizatorii de la Veneţia au decis să accepte, fără condiţii, lungmetraje originale Netflix.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.