Actriţa britanică Vanessa Redgrave va primi Leul de Aur pentru întreaga activitate la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii festivalului au anunţat marţi numele celui de-al doilea cineast care va primi trofeul onorific, înainte cu o zi de conferinţa la care va fi făcut public lineup-ul oficial al evenimentului.

Redgrave a transmis: „Sunt uimită şi încântată în mod deosebit să aflu că vor fi premiată la Festivalul de Film de la Veneţia pentru munca de o viaţă în cinematografie. Vara trecută, am filmat în Veneţia pentru «The Aspern Papers». Cu mulţi, mulţi ani în urmă am filmat «La Vacanza», în mlaştinile din Veneto. Personajul meu vorbea doar în dialectul veneţian. Pun pariu că sunt singura actriţă din afara Italiei care a jucat un întreg rol în dialect veneţian. Mulţumesc de un milion de ori, dragă festivalule!”.

Născută într-o familie de actori, cariera lui Redgrave se întinde pe şase decenii. A primit şase nominalizări la Oscar şi a câştigat un trofeu, pentru „cel mai bun rol secundar” în „Julia”, în 1977. La Veneţia, în 1994, ea a fost recompensată cu Copa Volpi pentru „cea mai bună actriţă” pentru rolul din „Little Odessa”. Recunoscută actriţă de teatru, ea a fost premiată şi cu trofee Tony şi Olivier.

În urmă cu aproximativ trei luni, organizatorii Festivalului de la Veneţia au anunţat că cineastul canadian David Cronenberg va primi Leul de Aur pentru întreaga activitate în regie.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc între 29 august şi 8 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.