Un vas de toaletă realizat integral din aur de 18 carate a fost furat din Palatul Blenheim din comitatul Oxforshire, Anglia, locuinţa unde s-a născut prim-ministrul Winston Chruchill, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toaletă complet funcţională era instalată ca parte a unei expoziţii a artistului italian Maurizio Cattalan, cu titlul "Victory is Not an Option", care este deschisă publicului doar joi. 

Poliţia din Thames Valley a primit o informaţie despre furtul toaletei la ora 4.57 a.m, sâmbătă dimineaţă. Hoţii au părăsit locul faptei în jur de 4.50 a.m., potrivit unei declaraţii publicate online. 

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost arestat în legătură cu furtul. 

Inspectorul Jess Milne a declarat: "Datorită faptului că toaleta este instalată în clădire, acest lucru a cauzat daune semnificative şi inundaţii, adăugând: "Credem că un infractor a folosit cel puţin două maşini în timpul furtului". 

"Lucrarea de artă nu a fost recuperată dar efectuăm o investigaţie amănunţită pentru a-i găsi şi a-i aduce în faţa justiţiei pe responsabili", a continuat Milne, făcând apel la martori să contacteze Poliţia. 

Intitulată "America", toaleta a fost expusă mai întâi la Muzeul Guggenheim din New York în 2016. La momentul inaugurării, vizitatorii au stat două ore la coadă pentru a o vedea.

În 2017, a fost subiect de prima pagină a ziarelor după ce Casa Albă a solicitat Muzeul Guggenheim să-i împrumute un tablou de Vincent Van Gogh - ""Landscape with Snow" (1888), iar curatorul instituţiei a propus în schimb vasul de toaletă din aur. 

La Palatul Blenheim, vasul a fost instalat în camera alăturată celei în care s-a născut Churchill. 

Vasul de toaletă ar fi trebuit să fie expus până la 27 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.