Procurorii federali susţin că actriţa Lori Loughlin şi soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, merită să primească pedepse cu închisoarea pentru că au trişat în vederea admiterii fiicelor lor la University of Southern California (USC), potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna mai, Lori Loughlin şi soţul ei au pledat „vinovat” - după un an şi două luni de la izbucnirea scandalului „Varsity Blues”, în care zeci de părinţi au fost acuzaţi de înşelătorie privind admiterea copiilor lor la universităţi de elită din SUA.

Într-un memoriu depus luni, procurorii au cerut judecătorului să respecte termenii înţelegerii semnate în mai şi să îl condamne pe Giannulli la cinci luni de închisoare şi pe Loughlin la două luni de închisoare.

Sentinţa în cazul celor doi urmează să fie dată vineri. Ei au pledat „vinovat” la acuzaţiile de fraudă, recunoscând că au plătit 500.000 de dolari pentru ca fiicele lor să fie admise la USC.

„Infracţiunea comisă de Giannulli şi Loughlin este foarte gravă. Pe parcursul a doi ani, ei au fost implicaţi de două ori în schema frauduloasă a lui Rick Singer. Şi-au implicat ambele fiice în fraudă”, au spus procurorii.

Ei susţin că Giannulli merită o pedeapsă mai aspră pentru că a avut un rol mai activ în fraudă. „Loughlin a avut un rol mai puţin activ, dar, fără îndoială, a fost pe deplin complice”.

În acest caz, denumit de FBI „Varsity Blues”, mai mult de 20 de părinţi au pledat „vinovat”, inclusiv actriţa Felicity Huffman, care a fost condamnată şi a ispăşit o pedeapsă de 11 zile de închisoare şi muncă în folosul comunităţii după ce a plătit 15.000 de dolari pentru modificarea rezultator fiicei ei la testele finale, luate în considerare pentru admiterea la universitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.