Actriţa Felicity Huffman, cel mai cunoscut nume implicat în scandalul „Varsity Blues”, a fost eliberată, marţi seară, după ce a plătit o cauţiune de 250.000 de dolari şi nu are voie să părăsească Statele Unite. Autorităţile negociază cu Lori Loughlin să se predea, după ce soţul actriţei a plătit o cauţiune de 1 milion de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Felicity Huffman s-a prezentat în sala de judecată marţi după-amiază pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile de dare de mită pentru creşterea rezultatului la testul SAT (test folosit în SUA pentru admiterea la facultate).

Judecătorul Alexander F. MacKinnon a stabilit o cauţiune de 250.000 de dolari în cazul actriţei nominalizate la Oscar pentru rolul din „Transamerica” (2005). Soţul ei, actorul William H. Macy („Fargo”, „The Deal”, „Shameless”), care nu a fost acuzat, a fost prezent în sală.

Actriţa Lori Loughlin nu s-a prezentat la tribunal, dar cauţiunea stabilită în cazul soţului ei, designerul Mossimo Giannulli, a fost de 1 milion de dolari.

Huffman şi Giannulli au plătit cauţiunile şi au părăsit tribunalul.

Ambii vor fi audiaţi pe 29 martie, la Boston. Cei doi şi-au înmânat paşapoartele autorităţilor, fiindu-le interzis să călătorească în afara Statelor Unite.

Bunurile deţinute de Huffman au o valoare totală de 20 de milioane de dolari, la care se adaugă 4 milioane de dolari lichidităţi.

Felicity Huffman este una dintre cele 46 de persoane acuzate în operaţiunea denumită de FBI „Varsity Blues”. Între acestea se  află CEO, investitori şi alţi profesionişti.

Huffman a fost arestată marţi dimineaţă în casa ei din Los Angeles. Macy este considerat, potrivit procurorului, „cel puţin martor în acest caz”.

Loughlin nu se afla la domiciliu, marţi dimineaţă, şi nu a fost încă arestată. Autorităţile încearcă să negocieze predarea ei. Fiecare dintre cei trei - Huffman, Loughlin şi soţul ei, Giannulli, răspund pentru un cap de acuzare.

Giannulli şi Loughlin sunt acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California).

În total, procurorii au pus sub acuzare 33 de părinţi, unii dintre aceştia fiind vinovaţi că au plătit milioane de dolari pentru admitere copiilor lor la universităţi de elită.

Schema îl are în centru pe William “Rick” Singer, consultant din Newport Beach (California). El ar fi dezvoltat o reţea de antrenori pentru facultăţi care să îi ajute clienţii să fie admişi la universităţi de top.

Singer a fost de acord să pledeze „vinovat” în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.