Vânzările de bilete în cinematografe au atins un nou record la nivel mondial în 2017, ajungând la suma de 40,6 miliarde de dolari, în contextul în care uriaşa piaţă chineză şi-a reluat ascensiunea iar box office-ul nord-american este în uşoară scădere, a anunţat miercuri Asociaţia americană de cinema (MPAA), citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încasările mondiale au crescut cu 5% în raport cu cele din 2016, un an record deja, potrivit MPAA, care reprezintă grupul celor mai mari şase studiouri hollywoodiene. 

Anul 2017 a fost stimulat de blockbustere precum "The Last Jedi", al optulea opus din saga "Star Wars", "The Beauty and the Beast", cu Emma Watson, şi "Wonder Woman". 

În afara Americii de Nord, încasările au crescut cu 7%, ajungând la 29,5 miliarde de dolari, mare parte datorită unei noi ascensiuni a pieţei chineze, după o uşoară stagnare în 2015. 

Japonia, Marea Britanie, India şi Coreea de Sud completează, alături de China, topul celor cinci al celor mai dinamice pieţe internaţionale. 

În America de Nord, încasările s-au diminuat în raport cu anul 2016 şi au ajuns la 11,1 miliarde de dolari după recordul din anul precedent de 11,4 miliarde de dolari. 

"Piaţa mondială de divertisment se dezvoltă pe mai multe planuri, inovând constant pentru a oferi o experienţă de neegalat spectatorilor din lumea întreagă", a declarat preşedintele asociaţiei, Charles Rivkin.

Abonamentele la serviciile de video streaming pe plan mondial au crescut şi ele cu 33%, ajungând la cifra de 446,8 milioane de dolari, conform MPAA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.