Imaginea lui Michael Jackson şi veniturile din muzica lui sunt tot mai afectate după difuzarea documentarului "Leaving Neverland" de HBO şi Channel 4, în care cel supranumit „Regele Pop” este acuzat de pedofilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la premiera documentarului care relatează acuzaţii de abuz sexual, reputaţia megastarului continuă să se degradeze şi asta dăunează vânzării de albume. 

Potrivit Billboard, vânzarea albumelor şi single-urilor artistului, inclusiv cele din perioada The Jackson Five, a scăzut cu 4%, iar cifrele din streaming, audio şi video, au scăzut cu 5%.

Mai multe posturi de televiziune au luat decizia radicală de a nu difuza cântecele sale, în special trei staţii din Quebec. În zilele care au urmat documentarului, difuzarea melodiilor lui la radio a scăzut cu 13%. 

În plin turneu în Regatul Unit, Drake tocmai a scos melodia "Don't Matter To Me" din setlistul său. Piesa, inclusă pe albumul "Scorpion" din 2018, reia câteva linii vocale înregistrate de Michael Jackson în 1983. Producătorii serialului "The Simpsons" au decis să înlăture un episod din 1991, în care Jackson a împrumutat vocea unui personaj. 

Familia lui Michael Jackson, şi în special fiica sa, Paris, face totul pentru a apăra memoria artistului şi neagă toate acuzaţiile la adresa megastarului. 

"Leaving Neverland", realizat de Dan Reed, lansat în luna ianuarie, la festivalul Sundance, este disponibil deja pe platforma HBO GO şi va fi lansat de HBO în România pe 10 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.