Muzicianul nord-irlandez Van Morrison critică Guvernul britanic ca „agresor fascist care ne-a tulburat pacea” într-unul dintre cele trei cântece pe care le-a scris în semn de protest faţă de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În „No More Lockdown”, el condamnă şi celebrităţile care „ne spun ce ar trebui să simţim”, deşi artistul în vârstă de 75 de ani neagă că ar face acest lucru.

„Nu spun oamenilor ce să facă sau să gândească”, a transmis el într-un comunicat citat de The Guardian. „Guvernul face deja o treabă bună în acest sens. Este vorba despre libertatea de alegere. Cred că oamenii ar trebui să aibă dreptul de a gândi pentru ei”.

Şi cercetătorii de la Imperial College sunt condamnaţi că „fabrică informaţii necinstite”.

Un alt cântec, „As I Walked Out”, face trimitere la un articol publicat pe site-ul Guvernului britanic în care era trasmis: „Covid-19 nu mai este considerată în Marea Britanie a fi o boală infecţioasă cu consecinţe severe (HCID)”. Acest tip de boli are o rată de mortalitate de până la 50%, în timp ce rata Covid-19 este de maxim 15,7%.

Coronavirusul este considerat încă foarte infecţios: cifrele oficiale au confirmat o creştere de 75% în cazurile pozitive săptămânale în Anglia, în ultima săptămână.

Sistemul de testare şi urmărire al Guvernului a fost considerat ca „abia funcţional”, iar prim-ministrul Boris Johnson a spus că Executivul face tot posibilul pentru a evita o a doua carantină naţională.

Van Morrison a spus că cele trei piese vor fi lansate la două săptămâni distanţă, începând cu „Born to Be Free”, pe 25 septembrie.

Recent, un alt muzician britanic s-a exprimat împotriva măsurilor de siguranţă - Noel Gallagher a spus că refuză să poarte mască în mijloacele de transport public şi în magazine. „Ni se iau prea multe libertăţi nenorocite”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.