Văduva lui Chris Cornell, solistul Soundgarden, i-a dat din nou în judecată pe membrii trupei, susţinând că i-au oferit o răscumpărare în valoare de 300.000 de dolari, pe care o consideră „ridicol de mică”, şi cere ca proprietăţile grupului să fie evaluate profesionist, relatează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plângerea depusă, Vicky Cornell spune că membrii trupei au refuzat oferta ei de 21 de milioane de dolari pentru participaţiile lor în trupă şi o alta de 16 milioane de dolari pentru dreptuile asupra muzicii înregistrate.

Plângerea, obţinută de Variety, arată că Vicky Cornell a încercat să ajungă la o înţelegere în această problemă în luna decembrie, oferindu-le lui Kim Thayil, Matt Cameron şi Ben Shepard mai întâi câte 4 milioane de dolari pentru participaţiile lor colective în parteneriatul Soundgarden, apoi, când această ofertă a fost refuzată, câte 7 milioane de dolari. 

Mai este susţinut că grupul a refuzat să împărtăşească informaţii referitoare la valoarea parteneriatului.

„Această acţiune a fost impusă de acţiunile egoiste şi fără scrupule ale membrilor rămaşi din trupa Soundgarden, care caută să fure de la fostul lor coleg, Chris Cornell, de la soţia lui şi de la copiii minori ai lor, moştenirea lui Chris şi valoarea vieţii lui, care le-au adus milioane de dolari”, se arată în plângere.

Membrii trupei „au oferit cu bună ştiinţă o fracţiune infimă din adevărata valoare a praticipaţiei lui Chris în Soundgarden şi din entităţi relaţionate printr-o ofertă ridicol de mică şi ei ştiu asta”.

„Acest caz are legătură cu şi caută o evaluarea judicială a participaţiei lui Chris în Soundgarden (trupă deţinută de parteneriatul cu acelaşi nume) şi anumite entităţi relaţionate, inclusiv SG Recordings, SMF, SG Productions şi LLM (colectiv, numite Soundgarden Related Entities)”.

Drept răspuns, un reprezentant al lui Kim Thayil, Matt Cameron şi Ben Shepard a transmis Variety: „Aşa cum a fost cerut de Estate of Chris Cornell şi de legile statului Washington, membrii supravieţuitori ai Soundgarden au înaintat Cornell Estate, în urmă cu patru luni, o ofertă de răscumpărare a participaţiei Cornell Estate în Soundgarden calculată de expertul Gary Cohen, respectat în industria muzicală”. 

Potrivit unui document oferit de reprezentant, Cohen a avut capacitatea de auditor în situaţii care au implicat The Bearles şi EMI Music Publishing, The Rolling Stones şi Sony şi Abkco, Taylor Swift şi Big Machine Records, Miles Davis şi Sony Music, între altele.

„De atunci, membrii trupei au încercat să ajungă la o înţelegere privind toate disputele cu Cornell Estate şi în seria de încercări de a ajunge la un acord, membrii trupei au ales să ofere de mai multe ori mai mult decât suma calculată de Cohen. Această dispută nu a fost niciodată, din punctul de vedere al trupei, legată de bani. Aceasta este munca lor de o viaţă şi moştenirea lor”, a mai spus reprezentantul.

Vicky Cornell şi membrii supravieţuitori ai Soundgarden au avut dispute de la moartea solistului, în mai 2017. Ea i-a dat în judecată pe cei trei muzicieni în 2019, pentru drepturi de autor asupra a şapte piese nelansate care se află în diverse stadii de a fi finalizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.