În contextul închiderii sălilor de cinema şi a reducerii capacităţii lor din cauza pandemiei de coronavirus, Universal Pictures îşi va lansa producţiile pe platformele de streaming în aceeaşi zi cu premiera mondială din cinematografe, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa va debuta cu animaţia DreamWorks "Trolls World Tour", care are programată lansarea pe 10 aprilie în Statele Unite. Compania va pune la dispoziţie publicului, la cerere, filme care în prezent rulează în cinematografe, începând de vineri, 20 martie. 

Printre acestea sunt "The Hunt" şi "The Invisible Man", precum şi "Emma", adaptarea romanului lui Jane Austen de Focus, care aparţine Universal.

Filmele vor fi disponibile pentru 48 de ore de închiriere, la un preţ de 19,99 de dolari în Statele Unite şi pentru aproximativ acelaşi preţ pe pieţele internaţionale. Anunţul este o lovitură pentru cinematografe, care au rezistat mult timp oricărei încercări de a reduce timpul în care filmele sunt disponibile exclusiv pe marile ecrane.

"Universal Pictures are o gamă diversă de filme iar cele din 2020 nu fac excepţie. Decât să le amânăm sau să le lansăm într-un context dificil, vrem să le asigurăm oamenilor posibilitatea de a vedea aceste titluri de acasă într-un mod accesibil şi convenabil", a afirmat Jeff Shell, CEO NBCUniversal, într-o declaraţie pentru presă. 

"Trolls World Tour" este cel mai recent film al Universal Pictures, menit să revitalizeze calendarul companiei, în contextul creat de pandemia de coronavirus. 

Săptămâna trecută, Universal a amânat cu un an producţia "F9" din seria "Fast and Furious", în timp ce "A Quiet Place 2" de la Paramount, "Mulan", produs de Disney, şi "No Time To Die" (MGM) din franciza "James Bond" vor fi întârziate pe termen nedefinit. 

Box office-ul nord-american a înregistrat weekendul trecut cele mai scăzute încasări din ultimele două decenii, din cauza pandemiei de Covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.