Un ziar din 1963 în care au fost tipărite autografe ale membrilor trupei The Beatles, falsificate de John Lennon, a fost vândut la licitaţie cu suma de 2.000 de lire sterline (2.341 euro), informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima pagină a acelui cotidian britanic include o fotografie care îl prezintă pe Paul McCartney în timp ce o încorona pe ”Regina carnavalului” din Northwich, în comitatul Cheshire, în 1963.

Fotografia a fost realizată de Les Goode şi a apărut în Alkali News - o publicaţie tipărită de compania de produse chimice ICI.

Fotografia a fost expediată de Les Goode pe adresa trupei The Beatles, însă John Lennon a fost acela care a semnat-o în numele tuturor celor patru membri ai grupului.

”Toate cele bune din partea grupului The Beatles”, a scris John Lennon într-un colţ al fotografiei, înainte de a o returna lui Les Goode.

Adam Partridge, proprietarul unei case de licitaţii din Liverpool, spune că Les Goode, un fotograf din Cheshire, colaborase cu trupa The Beatles şi înainte de anul 1963 şi îi cunoştea destul de bine pe membrii formaţiei britanice.

Un purtător de cuvânt al casei de licitaţii Adam Partridge a spus: ”Văduva lui Les Goode a spus că John Lennon era un om foarte glumeţ şi este convinsă că soţul ei ştia faptul că toate semnăturile fuseseră scrise de John Lennon. De fapt, acesta este şi motivul pentru care acel ziar a fost vândut astăzi”.

Trupa The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live ale sale au fost vândute în peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un premiu Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.