La aproape doi ani de la dispariţia lui Michael K. Williams, Irvin Cartagena, un traficant de droguri din Brooklyn, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru că i-a vândut actorului din „The Wire” heroină care conţinea fentanil, ceea ce a dus la moartea sa prin supradoză în 2021, după cum a relatat CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 6 septembrie 2021, Michael K. Williams, cu o cicatrice lungă pe faţă, a fost găsit mort în locuinţa sa din Williamsburg (Brooklyn). Potrivit medicilor legişti, actorul a cedat în urma unei supradoze „accidentale” după ce şi-a cumpărat heroină de la Irvin Cartagena. El avea 54 de ani.

„Chiar dacă drogul lor omorâse deja o persoană, Cartagena şi complicii săi au continuat să vândă heroină cu fentanil potenţial letal”, a declarat procurorul Damian Williams într-un comunicat transmis de CNN.

Cunoscut sub numele de „Ochi verzi”, Irvin Cartagena a fost arestat şi inculpat în februarie 2022, împreună cu alţi trei bărbaţi, fiind acuzat că a condus o reţea de trafic de droguri pe străzile din cartierul Williamsburg din Brooklyn.

Traficantul de droguri a pledat ulterior vinovat în aprilie anul trecut pentru conspiraţie în vederea distribuirii de droguri şi, la fel ca şi cei trei asociaţi ai săi, riscă între cinci şi patruzeci de ani de închisoare.

În iulie anul trecut, Carlos Macci, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat, de asemenea, la doi ani şi jumătate de închisoare. Deşi nu a fost acuzat de moartea actorului, septuagenarul a pledat vinovat de complicitate la deţinere şi distribuire de droguri.

În centrul crizei opioidelor care face ravagii de mulţi ani în Statele Unite, fentanilul, un opioid sintetic aprobat pentru tratamentul durerii severe, în special în cazurile de cancer în stadiu avansat, este „de 50 până la 100 de ori mai puternic decât morfina”, potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Dar, de asemenea, acesta inundă piaţa drogurilor şi provoacă mii de supradoze.

Michael K. Williams, al cărui chip era brăzdat de o cicatrice, a devenit cunoscut şi apreciat în rolul lui Omar Little, personaj atipic al serialului „The Wire” de David Simon. Interpretarea sa, a unui criminal homosexual şi solitar, care are un cod moral şi principii proprii, a fost apreciată de critică şi de public.

Într-un interviu la postul de radio american NPR, în 2016,  el a povestit cum a luptat în viaţa sa reală contra dependenţei de droguri în timp ce juca în „The Wire”.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, fără a câştiga trofeul, ultima dată în 2021 pentru rolul din serialul „Lovecraft Country”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.