Robotul Sub1Reloaded a avut nevoie de doar 0,637 secunde pentru a rezolva un cub Rubik, reuşind să îl analizeze şi să execute 21 de mişcări, astfel încât toate feţele cubului să prezinte o singură culoare, stabilind astfel un nou record mondial, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Precedentul record era de 0,887 de secunde şi fusese stabilit de o versiune anterioară a aceluiaşi robot, dar care a folosit un procesor diferit.

Compania Infineon a furnizat chipul electronic al noului robot, într-o campanie de promovare a descoperirilor sale, care sunt folosite în automobilele cu autopilot.

Recordul a fost stabilit la Târgul Internaţional Electronica, organizat la Munchen. 

El va trebui să fie omologat de reprezentanţii Guinness World Records.

Infineon a spus că World Cube Association - asociaţia care organizează competiţii de rezolvare a cuburilor Rubik - a aprobat folosirea robotului Sub1Reloaded în această tentativă reuşită de doborâre a recordului mondial.

În cazul oamenilor, recordul mondial de rezolvare a unui cub Rubik este de 4,904 secunde şi a fost stabilit de un adolescent de 14 ani în 2015.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.