Un porc va fi numit după cel mai recent roman din seria ”Bridget Jones”, în urma victoriei obţinute de cartea ”Bridget Jones's Baby: The Diaries”, scrisă de Helen Fielding, la ediţia din acest an a premiului literar Wodehouse pentru proză comică de ficţiune, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scriitoarea Helen Fielding s-a aflat de două ori pe lista scurtă a romancierilor nominalizaţi la acest trofeu literar - Wodehouse Prize for comic fiction -, înainte de a câştiga premiul în 2017.

Cel mai recent volum al ei, ”Bridget Jones's Baby: The Diaries”, a fost ecranizată anul trecut într-un lungmetraj ce a marcat revenirea actriţei Renee Zellwegger în rolul principal din franciza ”Bridget Jones”.

Helen Fielding s-a declarat ”copleşită de bucurie” pentru câştigarea acestui trofeu literar. Scriitoarea va primi în dar un purceluş - pe care nu va putea însă să îl păstreze -, ce îi va fi prezentat la ediţia din acest an a evenimentului Hay Festival. 

Scriitoarea va primi, de asemenea, o sticlă de şampanie şi un set complet din colecţia de romane PG Wodehouse. 

Purceluşul pe care îl va primi va fi un exemplar din rasa Gloucestershire Old Spot.

”A fost pentru a treia oară când am fost nominalizată şi speram de mai mulţi ani să ajung să trăiesc acest moment al victoriei. Mă simţeam ca acei oameni care continuă să fie foarte aproape de a câştiga un Oscar, dar apoi speranţele le sunt spulberate”, a declarat scriitoarea britanică.

În volumul ”Bridget Jones's Baby: The Diaries”, protagonista francizei rămâne însărcinată pe neaşteptate, însă nu este sigură de identitatea tatălui viitorului bebeluş al ei.

Wodehouse Prize este un trofeu literar decernat anual unei cărţi care captează cel mai bine spiritul comic promovat de editura PG Wodehouse.

Printre câştigătorii de la ediţiile precedente se numără scriitori precum Will Self, Alexander McCall şi Terry Pratchett.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.