Un pirat cibernetic care a furat din e-mailurile unor celebrităţi o serie de înregistrări video cu conţinut sexual explicit şi mai multe scenarii ale unor filme şi seriale TV nelansate a fost condamnat la cinci ani de închisoare, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alonzo Knowles a accesat ilegal conturile de e-mail ale mai multor vedete, din biroul lui din Bahamas, pentru a fura fotografii, înregistrări video şi scenarii, pe care a încercat apoi să le vândă.

El a folosit viruşi informatici şi false notificări de securitate pentru a obţine parolele acelor conturi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Alonzo Knowles a fost prins atunci când a luat avionul spre Statele Unite pentru a vinde scenariile, fără să ştie că urma să se întâlnească cu poliţişti sub acoperire.

Departamentul de Justiţie din Statele Unite a spus că Alonzo Knowles avea asupra lui o listă cu adresele de e-mail şi numerele de telefon provenind de la 130 de celebrităţi, inclusiv actori şi muzicieni.

El a furat 25 de scenarii de filme şi seriale TV nelansate, dar şi informaţii bancare şi imagini şi videoclipuri cu caracter intim.

În decembrie 2015, autorităţile americane au fost alertate în legătură cu campania lui de piraterie cibernetică de prezentatorul unei emisiuni radiofonice, pe care Knowles îl contactase pentru a încerca să îi vândă unul dintre scenariile furate.

Atunci când a fost conctatat de poliţişti sub acoperire, Alonzo Knowles s-a lăudat spunând că deţine mai multe scenarii originale nelansate, iar acestea valorează ”sute de mii de dolari”.

Unul dintre scenariile furate aparţinea unui film biografic despre rapperul Tupac Shakur - care a murit în 1996 -, intitulat ”All Eyez on Me”. 

Sentinţa pentru piratarea unor conturi online a fost de două ori mai severă în comparaţie cu cazurile similare, a spus judecătorul Paul Engelmayer, deoarece Alonzo Knowles s-a arătat în timpul procesului ”complet lipsit de remuşcări”.

E-mailurile scrise de Knowles în timp ce era deja în închisoare, ce au fost citite în sala de judecată, arată că piratul cibernetic plănuieşte să scrie o carte în care a promis că va dezvălui multe dintre secretele pe care le-a descoperit în urma acestui furt online.

Din acest motiv, judecătorul a spus că inculpatul reprezintă ”un pericol clar şi prezent” care va comite probabil din nou aceeaşi infracţiune după ispăşirea pedepsei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.