Sir Nils Olav III, un celebru pinguin regal de la Grădina Zoologică din Edinburgh, a fost promovat, luni, la gradul de general de brigadă, cu ocazia unei parade militare ce a avut loc în Scoţia, la care a participat şi un regiment din Garda Regală Norvegiană, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aliniaţi şi purtând uniforme de gală cu ocazia acestei ceremonii speciale, soldaţii din Garda Regală Norvegiană au fost ”inspectaţi” cu atenţie de pinguinul Nils Olav III. El este mascota regimentului norvegian şi a fost deja înnobilat în 2008.

Luni, sub un cer înnorat Sir Nils Olav III a defilat într-un ritm lent prin faţa soldaţilor, efectuând Mersul Pinguinului (Penguin Walk), încheiindu-şi inspecţia cu un strigăt de mulţumire. 

Apoi, un îngrijitor de la Grădina Zoologică din Edinburgh i-a ataşat de aripa dreaptă o mică medalie - aferentă noului său rang militar.

Legăturile dintre Grădina Zoologică din Edinburg şi Norvegia datează din anul 1914, când o familie norvegiană a oferit grădinii zoologice scoţiene o pereche de pinguini regali.

În 1972, unul dintre urmaşii acelor pinguini a primit numele Nils Olav, după maiorul şi exploratorul norvegian Nils Egelien şi regele norvegian din acea vreme, Olav. Nils Olav III este al treilea pinguin regal care poartă acest nume. 

Peste 50 de soldaţi norvegieni se află în această perioadă în Scoţia pentru a lua parte la The Royal Edinburgh Militay Tattoo, o paradă militară anuală. Ei promovează imaginea pingului Nils Olav în perioada în care se află în Edinburgh.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.